Здравейте,колеги.Моля ви за съвет.Проблем ми е парното не иска да се включи.Неработят степените 1-2-3-4.Първоначално сметнах,че е от ключа и разкачих таблото,за да стигна до него и да го сменя.Купих нов ключ и го смених.Тръгна само на 4,не иска да се тръгне на 1,2 и 3.Сега смятам,че проблема ми е от вентилатора(мотора).Моля да ми кажете къде се намира за да мога да го сменя.Чувам,че когато се включи изщраква някаде под жабката,но не съм сигурен.Благодаря за помощта
Известие
Collapse
No announcement yet.
неработещо парно
Collapse
X
-
Точно там е - под жабката. Ако работи само на 4 има оправия - има един резистор (може и да бъркам какво е всъщност, малко са ми повърхностни знанията по елеkтротехника) който отговаря за степените 1,2 и 3 а на 4 си е директно вързан на 12 волта напрежение вентилатора. Сменяш резистора и си ти - много е вероятно да става и от други алфи или фиатки от същото поколение модел но не съм убеден... Ако обаче и на 4 не бачка, вентилатора е дал фира а там цената дори и за моргаджийски ти гарантирам, че няма да ти хареса...
Успех с оправянето.
-
Най-вероятно проблема ти ще е в съпротивлението (резистора), щом работи поне на 4-та степен. Ето ти нагледно кое къде се намира. Оглеждаш се за No.6
ПП: Ето какво представлява и как се проверява изправността му:
Last edited by b_angelov; d.m.y г., 09:02.
Comment
-
Благодаря за информацията и помощта,колеги.Само последно да попитам дали някой знае как да стигна до него (резистора) дали може да се стигне през филтара който е от външната страна под чистачките или трябва да разглобя жабката(таблото) за да достигна до него.Накрая би ме било яд,ако ми е изгорял някой бушон и от него да е било проблема.
Comment
Comment